We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Scissor Dance (edit)

by Big Hare

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €1 EUR  or more

     

about

In 2013 bracht electronica-duo Big Hare hun debuut-EP Evening Rites (blowpipe.bandcamp.com/album/evening-rites) uit op Blowpipe records. In 2014 was er de single Tahiti (noisey.vice.com/nl/blog/big-hare---tahiti) en nu presenteren ze Scissor Dance. Waar zomerhit 'Tahiti' het vluchtgedrag vierde, geeft Scissor Dance, ook in de gezellige decembermaanden, geen gelegenheid om aan zelfreflectie te ontsnappen. Wat verknipt is, blijft plakken: deze kerstplaat laat je machteloos en met lege handen achter.
Maar verlichting is onderweg. De debuutalbum van Big Hare, dat eind februari zal verschijnen op Blowpipe Records, heeft de naam van het ultieme antwoord: Hasyayoga! Zet dat lange gezicht af, give me your fun face! Samen lachen en scharendansen we naar een beter universum, dat nog altijd bij jezelf begint. Het album is een leidraad in absurde tijden: een confronterende reis naar de diepste obsessies, verlangens, angsten en fixaties waar je gewoon lekker overheen moet walsen. Omdat iedereen de weg kwijt is, zoekt Big Hare hem zelf wel.
Gewapend met draagbare opname-aparatuur zwierven ze met hun schare volgelingen door thuisstad Utrecht. Ze probeerden bijvoorbeeld de mechanica achter het herriemaken te doorgronden in een voormalig garagebedrijf op industrieterrein Overvecht, dat ook het decor vormt van hun nieuwe clip. Ze experimenteerden met zelfmedicatie en dubbelblinde tests in een voormalig Psychoanalytisch Instituut. En de Oosterse inspiratie voor het album komt van de wok om de hoek, die hofleverancier was voor de snelle hap tussen de opnames door. Vooral de Peking-eend met Udon (Japanse mie) is een echte aanrader.
Hasyayoga ontspant, vermaakt en is uw ideale geestelijke slijpsteen, ook voor de grootste gekken die denken gelukkig te zijn.
De release van het album in de Vechtclub XL te Utrecht op 27 februari zal gevolgd worden door een intieme tour. Big Hare speelt onder andere op 13 maart bij WORM in Rotterdam. Ze zullen dan weer hun befaamde act opvoeren waarbij ze een grote stapel knoppenkastjes en snoeren dresseren onder het zingen van hun zaligmakende teksten. Zoiets als dit: www.mixcloud.com/RedLightRadio/big-hare-live-red-light-radio-10-28-2015/ En steeds een schepje er bovenop.

Voor meer shows; check www.facebook.com/bigharemusic en vergeet niet op het duimpje te drukken.
Momenteel zijn ze bezig met een soundtrack die de mensheid moet vergezellen als reizen naar Mars straks een reeële mogelijkheid is. In juni organiseren ze met Ronald Straetemans de derde editie van hun festival 'Sneeuw & Ruis' (www.facebook.com/sneeuwenruis).

credits

released December 22, 2015

license

all rights reserved

tags

about

Blowpipe The Netherlands

• eclectic label for independent artists

contact / help

Contact Blowpipe

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this track or account

If you like Scissor Dance (edit), you may also like: