We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Adult Life

by Big Hare

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR  or more

     

1.
2.
An Amazon 04:18
3.

about

"De geneugten van het digitale rijk zijn eindeloos. Vroeger verscheen muziek op een soort veredeld kleitablet van bakeliet of vinyl. Een plaat met slechts twee kanten en een gat in het midden. In de jaren '80 van de vorige eeuw werd deze voorzien van een science fiction-esthetiek, maar veel veranderde er niet. Er was nog maar één kant bruikbaar die werd beschenen met een laser.

Omdat dat toch wel heel erg vet is, bracht Big Hare dit voorjaar een saluut aan dit medium, de compact-disc Hasyayoga. Waarschijnlijk de eerste stap in een nieuwe retro-hype. Nu al blikt het electronica-duo terug op deze mijlpaal door een single uit te brengen met maar liefst 3 A-kanten! Hoe u dit visualiseert mag u zelf weten. Een rondtollende piramide zonder schaduwzijde die door de gewelven van het wereldwijde web vliegt zou slechts één van de opties zijn.

'An amazon' is de derde single van de dit voorjaar verschenen cd, die deels is opgenomen in een voormalig psychoanalytisch instituut. De surrealistische ambience van dit gebouw is doorgesijpeld in dit nummer. Sigmund Freud zou hierin genoeg aanleiding vinden om Luuk en Tim van Big Hare levenslang op de divan te leggen. Oedipus-complex, penisnijd, castratieangst, het blijven hangen in allerlei fases. Gelukkig was het maakproces van het nummer therapeutisch genoeg en Big Hare is er zeker van dat hun bereikte Verlichting ook afstraalt op de luisteraars. Zelfs de meest hopeloze problemen worden opgelost door deze zonnige zomerhit. Carrière- en relatieproblemen, examenvrees, impotentie, negatieve invloeden en slechte geesten, verlos uzelf van dit alles.

Elektra, een gewaardeerd collega van Big Hare die ook op het Blowpipe label haar platen uitbrengt, bracht de balans terug op deze piramidesingle door een remix van het nummer te maken. Ze verzorgt hierin zelf de stem van de Amazone. 'An Amazon' en de remix van Elektra verhouden zich tot elkaar als Ying en Yang.

'Adult life' gaat over acteren. Bij het acteren is het belangrijk dat je goed onthoudt dat alles wat je doet slechts een toneelstuk is. Er zijn slechte acteurs die zich hiervan heel goed bewust zijn en daardoor niet langer geloofwaardig zijn, maar ook goede acteurs die hun tragikomedie net iets te serieus nemen. Zij belanden in een vreselijke, onontkoombare waan.

Het opnemen van dit nummer voelde ook als een waan, maar dan een leuke. Big Hare werkte samen met de geniale producer Ronald Straetemans die hun duistere zielenroerselen fris en vrolijk en bovendien met veel gevoel voor efficiëncy op zijn schijf liet belanden. Er is een kort egodocument van deze opneemdag gemaakt door Tim van Big Hare.”

credits

released September 16, 2016

1/ produced by Ronald Straetemans
2/ produced by Big Hare
3/ remixed by Elektra

all tracks mastered by Anders Peterson

license

all rights reserved

tags

about

Blowpipe The Netherlands

• eclectic label for independent artists

contact / help

Contact Blowpipe

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Adult Life, you may also like: